duminică, 16 august 2015

Mama se scrie cu M de la Multitasking



Aproape ca uitasem ce inseamna sa fii proaspata mama, dar Elias mi-a reamintit din plin. De fapt, mai mult, caci alaptarea exclusiva presupune si mai mult timp simbiotic mama-copil. In primul rand trebuie sa imi exersez capacitatile ambidextre si sa reusesc sa fac aproape orice cu o singura mana. Plus, uneori, copil atarnand in cealalta. Plus, uneori, copil mufat la san in cealalta. Devin experta in mancat cu o singura mana, pentru ca se intampla sa mancam in tandem, cand e pusa masa, apare si copilul cu cerinte de foame tipatoare. Bautul noaptea cu o mana din sticla de 2l a fost o mica problema la inceput, am mai dat pe mine si copil cateva dusuri, dar acum am tehnica superioara, ce sa mai ... Cu apa sunt ca si cainele lui Pavlov, imediat ce copilul incepe sa se adape la san, mi se face o sete crunta si trebuie sa reumplu rezervorul. Ah, si cea mai super experta devin la tastat si scris mailuri cu o singura mana. Caci treaba e treaba si nu se opreste nici chiar acum. Ia doar alte forme. Unele usor hazoase, pe alocuri.

Pentru usurarea activitatilor multitasking copilaresti ma folosesc si de un wrap tesut, pe care copilul il maraie in primele minute, dar apoi adoarme repede si ma lasa sa fac cate ceva. De exemplu spalat si intins haine, mers la mici cumparaturi si alte de-astea. Trebuie sa mai exersez putin la legaturi, caci le fac stangaci, inca. Nu e o treaba usoara cu carpele astea. Dar nici atat de grea, ca sa renunt, mai ales ca si-a dovedit clar utilitatea.

O alta smecherie pe care am deprins-o este schimbatul scutecelor noaptea. O mama trebuie sa dezvolte ochi de pisica, pentru a pastra copilul noaptea cat mai adormit, respectiv a nu deranja tatal de la somn, ca sa poata si el functiona a doua zi.

Orice activitate o fac de acum cu mare viteza - dusul, imbracatul, gatitul, curatenia (? putina, recunosc, caci nu ajunge prea sus in lista de prioritati) - si multa gandire strategica. Mama se mai scrie cu M si de la Managementul timpului, caci lipsa lui se simte acut in aceasta perioada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu